Články

Himalájská sůl má díky obsahu malého množství sloučenin železa, arsenu, beryllia a cesia charakteristickou růžovou barvu. Růžová je symbol lásky, něhy a oddanosti. Je to barva zdrženlivé elegance, slavnostních nálad a sentimentálních citů. Je to ale ta pravá volba pro vašeho koně?

Otrava je noční můrou každého chovatele, prevence ale mnohdy není snadná. Příčin otrav je totiž téměř nekonečné množství - špatná péče o pastviny, spasení chemicky ošetřených polních porostů nebo zkrmení krmiva určeného jinému druhu zvířete, které ale může být pro koně jedovaté.

Samozřejmě, s čistotou a hygienou to není dobré přehánět – pokud bychom naše (i zvířecí) organismy neustále chránili před infekcí, oslabíme obecné imunitní reakce a o to závažnější by byl průběh případné "neuhlídané" infekce. Jenže nelze se přiklonit ani k druhému extrému, kterým je ponechání všeho "na přírodu", rozuměj ve špíně a nepořádku – však...

Kdo by nechtěl svému koni dopřát občas nějaký ten pamlsek. Momentálně je dostatek ovoce a zeleniny, ne všechny druhy se ale hodí do jídelníčku našich kamarádů. Některé z nich by neměli dostat dokonce ani příležitostně.

Obecně je pro kastraci optimálně doporučováno období mezi druhým a třetím rokem života hřebečka. A to jak z hlediska dalšího vývoje chování a morfologického vývoje koně, tak v souvislosti s riziky operace a komplikací, ke kterým může dojít. Nedávno publikovaná studie ale naznačila, že hříbata zřejmě mohou být kastrována podstatně dříve – dokonce i...

Nestačí umět jezdit, musí se umět i padat, říká mexické přísloví. Vážně se můžeme naučit padat? Vždyť někdy se octneme na zemi a nemáme ani ponětí, jak se to seběhlo. Přesto je užitečné své tělo na případný pád připravit, protože riziko pádu ani zranění nelze u koní zcela vyloučit.

Andrew McLean, celosvětově uznávaný etolog zabývající se pohodou sportovních koní, shrnuje to nejpodstatnější pro to, aby se váš kůň cítil dobře jak při práci, tak mimo ni. A není náhodou, že hned v prvním bodě zmiňuje nutnost volného pohybu v blízkosti ostatních koní, průběžné krmení a… nu však čtěte dál.

Výsledky mnoha studií uskutečněných v posledních letech naznačují, že vše, co se týká dominance ve stádě a jeho struktury z hlediska hierarchie, tedy vše, co, jsme si po celá desetiletí důsledně zapisovali za uši – jsou člověkem vytvořené koncepty, které by se neměly dominantně promítat do interakcí mezi člověkem a koněm.

Jedna z nejčastějších nemocí koní a téměř "zázračné" účinky mnohdy proklínané vojtěšky… Asi tak by se dal charakterizovat článek o žaludečních vředech, jejich podstatě, léčbě a prevenci.

Tak jak jste si užily prázdniny!? My teda ano a taky jsme se už zas těšili na další články. A co vy? Taky jste se už těšili? Zase se připravte že výde minimálně 5 článků za 1 týden. Takže to zas bude co číst. Tak ahoj a nezapomeň tento web navštěvovat co nejvíc

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky